Făgăduința pentru azi – 11 iulie

„Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă.” – Isaia 59:1

„Dumnezeu locuieşte în orice casă; El aude orice cuvânt care se rosteşte, ascultă orice rugăciune care se înalţă spre El, ia parte la întristările şi dezamăgirile fiecărui suflet. El are grijă de tot ce avem nevoie.” – Ellen White

Când întunecimea încercărilor şi a dezamăgirii coboară peste noi, gândul ni se îndreaptă spre Dumnezeu. Vrem să-L rugăm să ne rezolve problema; vrem să întindă mâna şi să facă o minune. De foarte multe ori însă totul rămâne la fel, pare că nu se întâmplă lucrurile aşa cum am sperat şi ne-am rugat. În acele momente, credinţa se clatină, începem să ne întrebăm dacă Dumnezeu ne-a auzit. Dacă ne-a auzit, de ce nu dă măcar un semn? Avem senzaţia că poate nu a înţeles urgenţa şi gravitatea problemei noastre, uitând că El era cu noi, lângă noi, atunci când a apărut dificultatea şi El este în continuare lângă noi. Cel mai important lucru atunci când ne confruntăm cu necazul ori cu surprizele neplăcute este să ne asigurăm că Dumnezeu este lângă noi. Dacă vom avea sentimentul clar că El este cu noi, abordarea problemei apărute va fi cu totul deosebită şi vom înţelege răspunsul chiar şi din tăcerea lui Dumnezeu.

Provocare

Priveşte camera în care stai. Crezi că lui Dumnezeu Îi place cum e aranjată, mobilată etc.? Fă ceva schimbări dacă simţi că e cazul.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor