Făgăduința pentru azi – 10 iulie

„Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine!” – Isaia 60:1

Putem număra stelele de pe cer din nebunie ori din plictiseală. Uneori, din ambele motive. Însă, de cele mai multe ori, uităm să ne numărăm şi pe noi: singura stea, singura planetă, singurul soare care contează.

Dumnezeu a pus în fiecare om o doză de strălucire şi de culoare. Din motive diverse, cei mai mulţi oameni au tendinţa să-şi ascundă particularităţile. O mare parte se lasă modelaţi şi influenţaţi de aşa-zişii specialişti. Purtăm haine care nu ne plac şi în care nu ne simţim confortabil; mâncăm în locuri vestite şi alegem meniul pe care îl laudă alţii; privim în urma linkurilor primite şi vorbim cu expresii necaracteristice nouă, doar ca să fim în acord cu societatea. Nuanţele noastre nu contează; simţămintele şi frustrările sunt anihilate; se dezvoltă complexul de inferioritate şi noi ne devalorizăm în fiecare zi. Şi, culmea, cei care ne scad preţul suntem chiar noi înşine. Nimeni nu ne vinde mai ieftin decât o facem noi. Pentru că, dacă ne-am respecta mai mult şi am pune preţ mai mare pe viaţa şi pe valorile noastre, am avea curajul să fim noi înşine; am avea tăria să nu mai suferim comparându-ne cu ceilalţi, iar viaţa noastră ar deveni
împlinită, frumoasă şi specială.

Provocare

Priveşte-te în oglindă mai cu atenţie decât de obicei. Pune în valoare ceva ce ai doar tu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentFigyelj az Istenre!
Articolul următorDincolo de priviri