Făgăduința pentru azi – 8 iulie

„El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte din pricina Numelui Său.” – Psalmii 23:2,3

Oaia Dalli este un animal subarctic şi arctic ce trăieşte pe vârfurile alpine, între piscuri şi creste sau chiar pe pante stâncoase. Berbecul are 90 de centimetri până la umăr şi cântăreşte 110 kilograme. Este singura ovină sălbatică albă din lume. Oaia Dalli are o blană bogată, ce-i protejează corpul. De obicei, animalele care trăiesc în astfel de condiţii îşi adaptează culoarea după mediul cenuşiu al stâncilor sau după întunecimea vegetaţiei arse de vânt.

Atunci când ne rugăm, de obicei o facem gândindu-ne mai întâi la cât de mult merităm un răspuns. De multe ori, ajungem la concluzia că nu merităm prea mult şi atunci rostim rugăciunea cu jumătate de gură. Adică nu prea ne aşteptăm să ni se răspundă. Chestiunea esenţială atunci când venim înaintea lui Dumnezeu pentru a cere ceva este că orice rugăciune se bazează pe meritele Mântuitorului şi se adresează bunătăţii lui Dumnezeu. Tatăl nostru ceresc nu face calcule economice sau clasificări pe o scală a premianţilor sau a corigenţilor. Fără mijlocirea Domnului Isus, rugăciunea nici nu s-ar ridica de pe buzele noastre. Dacă Duhul lui Dumnezeu nu ar vorbi inimii noastre, noi nu am îndrăzni şi nu ne-am simţi motivaţi să ne rugăm. Prin urmare, de ce să nu mă bazez pe mărinimia lui Dumnezeu?

Provocare

Pune-L la încercare pe Dumnezeu; te va uimi cu răspunsul nemeritat şi neaşteptat.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video