Făgăduința pentru azi – 2 iulie

„Tatăl Meu lucrează până acum şi Eu, de asemenea, lucrez.” – Ioan 5:17

Sulful de provenienţă vulcanică serveşte la producerea cauciucurilor de maşină, întărind eficient rezistenţa şi păstrând elasticitatea lor. Aceasta este, de fapt, vulcanizarea, aşa de bine cunoscută de şoferi. Este important ca materialul folosit la vulcanizare să nu afecteze calităţile de flexibilitate ale cauciucului, altfel daunele s-ar mări la prima utilizare a anvelopei lipite.

Intervenţia potrivită cu situaţia este foarte importantă. Nu foloseşte la nimic dacă reparăm lucruri cu materiale sau prin metode nepotrivite. Nu întotdeauna se potriveşte o piesă nouă la ceva mai vechi. Uneori trebuie făcute reparaţii cu acelaşi material sau cu ceva compatibil. Viaţa noastră este o succesiune de reparaţii. Stricăm prin cuvintele noastre, prin gesturile şi prin faptele noastre concrete. Nu putem, spre exemplu, repara o rană făcută de o glumă nepotrivită printr-o altă glumă; nu putem reface o exagerare printr-o altă exagerare. La Dumnezeu, în Cuvântul Lui, se găsesc cele mai bune soluţii pentru problemele apărute în viaţa noastră. Uneori ne inspiră pe moment aceste soluţii, alteori trebuie să le căutăm noi înşine lecturând cu atenţie Biblia. Dar, în mod sigur, ne va oferi o soluţie potrivită. Trebuie să ne rugăm pentru acest lucru înainte de a face probe la întâmplare.

Provocare

Priveşte în casa ta şi repară astăzi un lucru pe care îl foloseşti defect de mai multă vreme.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor