Făgăduința pentru azi – 26 iunie

„Poporul Meu va cunoaşte Numele Meu, de aceea va şti, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic «Iată-Mă»!” – Isaia 52:6

E greu de crezut că o regină şi-a găsit sfârşitul în urma unei legi cu care chiar ea era de acord, însă lucrurile aşa s-au petrecut în secolul al XIX-lea, în Siam. În acea regiune, oamenii de rând nu aveau voie să o atingă pe regină, altminteri erau condamnaţi la moarte. Tocmai de aceea, atunci când barca în care se afla regina Sunandha Kumariratana s-a răsturnat, nimeni nu a avut curajul să o salveze, deşi acest lucru nu ar fi fost deloc dificil. Regina în vârstă de 19 ani a murit împreună cu fiica sa.

În ceea ce îi priveşte pe oameni, cei mai mulţi ar face aproape orice pentru încă o clipă de viaţă în plus. Vorbim despre această viaţă destul de tristă şi cu foarte multe amărăciuni. Când e în discuţie ceea ce putem numi adevărata viaţă, viaţa veşnică, sacrificiile şi efortul devin cu atât mai neînsemnate, cu cât rezultatul este incomparabil. Orice suferinţă şi orice efort depus aici sunt cel mult vremelnice, dar pot fi determinante în ce priveşte destinul nostru veşnic. Este clar că nu eforturile aduc mântuirea, dar renunţarea la relaţia cu Dumnezeu din pricina lor ar costa enorm de mult. De cele mai multe ori, noi înşine, prin propriile reguli ale obiceiurilor noastre, Îl împiedicăm pe Dumnezeu să intervină. Chiar şi El, care este atotputernic, nu poate trece peste voinţa noastră, peste bariera dintre noi şi El pe care noi alegem să nu o ridicăm.

Provocare

Analizează în ce fel ai putea să Îi permiţi lui Dumnezeu să Se implice mai mult în viaţa ta.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor