Făgăduința pentru azi – 24 iunie

„Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.” – 1 Petru 2:9

Vulturul preferă înălţimile, nu se coboară în gunoaie. Chiar dacă vede ceva atractiv, el nu se murdăreşte foarte uşor. Un vultur pleşuv african vede un leu de la 6 kilometri distanţă. De multe ori, preferă să fie flămând decât murdar.

Decenţa şi puritatea sunt două caracteristici greu de păstrat. În mod normal, avem o anumită doză de puritate încă de la naştere, dar, odată cu trecerea noastră prin diferite experienţe, caracterul suferă transformări. Principiile încep să se schimbe şi comportamentul nostru va trăda acest lucru. Sunt mai mulţi factori care determină această schimbare în rău: mediul în care trăim, comportamentul familiei, nivelul de educaţie pe care o primim şi, nu în ultimul rând, dispoziţia noastră de a fi delăsători sau de a ne exersa voinţa. În planul lui Dumnezeu, noi ar trebui să putem fi nişte ambasadori ai Săi; caracterul, faptele şi vorbele noastre ar trebui să fie demne de asocierea cu El. Dumnezeu nu Se ruşinează să recunoască relaţia privilegiată pe care a stabilit-o cu noi. Nu este exagerat din partea Lui să aştepte manifestări şi o ţinută înalte. Este, într-o mare măsură, responsabilitatea noastră să păstrăm sau să refacem însuşirile de curăţie şi bunătate pe care le-a pus în noi. Evident că doar efortul nostru nu e suficient, dar, atunci când ne exprimăm dorinţa şi Îi cerem ajutor, El va face totul mai uşor şi posibil.

Provocare

Nu te lupta singur astăzi, cheamă-L pe Dumnezeu în ajutor.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video