Făgăduința pentru azi – 17 iunie

„… Căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte să-I cereţi voi.” – Matei 6:8

Deşi la prima vedere nu pare un lucru foarte important, hârtia igienică are o istorie poate la fel de veche precum cea a hârtiei de scris şi există în lume, ca în multe alte domenii, şi muzee dedicate acestui obiect. Cu toate că hârtia era folosită în China Antică drept material de împachetare sau de scris încă din secolul al II-lea î.Hr., prima menţionare scrisă a folosirii hârtiei la toaletă datează de abia din secolul al VIII-lea d.Hr., când un învăţat de la curtea imperială a scris despre folosirea hârtiei în scopul igienei corporale. Ulterior, în perioada dinastiei Tang (618–907), un călător arab care vizitase China a notat la rândul său despre obiceiul chinezilor de a folosi hârtia după ce mergeau la toaletă.

Invenţiile sunt rezultatul inspiraţiei pe care Creatorul o trimite oamenilor. Treptat, pe măsură ce omul a simţit nevoia sau evoluţia lucrurilor a impus-o, a apărut câte o invenţie potrivită. Tot ce am reuşit să facem este rezultatul călăuzirii lui Dumnezeu. Deşi ai fi tentat să crezi că pe Dumnezeu nu Îl preocupă aspectele vieţii practice, vei descoperi cu uimire că El ne-a dăruit ceea ce noi numim descoperiri ştiinţifice. În fiecare zi noi învăţăm şi descoperim ceva nou.

Provocare

Caută pe internet sau în cărţi şi citeşte detalii despre o invenţie utilă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor