Făgăduința pentru azi – 12 iunie

„Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă.” – Plângerile 3:22,23

În statul Washington, oricine afirmă că are părinţi bogaţi comite o ilegalitate. Este considerată o discriminare şi o jignire la adresa celor ce au posibilităţi limitate. Toţi oamenii trebuie să fie trataţi egal şi nu e permisă vreo diferenţiere nici măcar în cuvinte. Există multe legi aberante în lume, chiar şi în ţări foarte civilizate.

Din fericire, noi putem declara că avem cel mai bogat Tată, pe Dumnezeu. Ne putem chiar mândri cu acest lucru. Important este să fim conştienţi că bogăţia Lui nu ne ajută la nimic dacă nu ne împărtăşim din ea şi dacă nu-i ajutăm nici pe alţii să facă acest lucru. La ce ajută o cămară plină dacă am ţine-o încuiată? Spre deosebire de alte resurse, tezaurul lui Dumnezeu este inepuizabil. Noi avem impresia limitată că, dacă ne-a binecuvântat o dată, nu mai e posibil să ne dea ceva şi a doua oară. Noi înşine ne limităm accesul la averea Tatălui nostru. Gândeşte-te ce ai nevoie şi nu ai avut curajul să Îi ceri în ultima vreme. Ai curajul în această zi şi spune-I dorinţa şi nevoia ta. Lasă-L pe El să decidă dacă poate şi vrea să îţi ofere acel lucru.

Provocare

Fă un top 3 al principalelor tale nevoi de acum. Roagă-te în fiecare zi în mod special pentru un răspuns. Urmăreşte ce se întâmplă, apoi nu uita să fii recunoscător.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video