Făgăduința pentru azi – 10 iunie

„Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu cântări de veselie. Cel ce umblă plângând când aruncă sămânţa se întoarce cu veselie când îşi strânge snopii.” – Psalmii 126:5,6

Pe insula Madagascar trăiește copacul de pâine, care e supranumit mama-pădurii. Copacul atinge o înălţime de 20 de metri, având o circumferinţă de peste 5 metri. Locuitorii de pe insulă au astfel asigurată hrana, fără a cunoaşte cum arată grâul. Pentru ei, pâinea vine de sus.

Una dintre caracteristicile manifestate de Dumnezeu în univers este diversitatea şi originalitatea. Se vede peste tot în jurul nostru că El nu a făcut economie de creativitate. Oamenii sunt diferiţi, plantele şi animalele, chiar şi formele de relief sunt inedite. Deşi omul încearcă mereu să standardizeze şi, dacă ar fi posibil, să cloneze totul, de fiecare dată intervine Dumnezeu şi pune amprenta originalităţii pe tot ce există. Copacul de pâine ne învaţă două lecţii importante: prima lecție este că Dumnezeu Se îngrijește ca omul să-şi găsească hrana şi, atunci când ea nu creşte pe câmp, o pregăteşte de sus şi a doua lecţie este că omul nu va reuşi să acopere vreodată frumuseţea şi autenticitatea creaţiei. Un lucru ce ne va aduce satisfacţie este să colaborăm cu Creatorul în a dezvolta şi păstra frumuseţea şi puritatea naturii în care trăim.

Provocare

Fă astăzi ceva special pentru colţul de natură în care trăieşti. Îngrijeşte sau plantează un copac ori o tufă de flori.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor