Făgăduința pentru azi – 9 iunie

„Eu sunt Domnul Dumnezeul tău (…) deschide-ţi gura larg şi ţi-o voi umple!” – Psalmii 81:10

Sistemul arterial al balenei albastre este atât de mare, încât şi un leopard s-ar putea târî prin el! Problema balenei este că nu poate deschide gura foarte mult. Are un fel de grilaj prin care intră doar hrană de mici dimensiuni. De aceea balena nu este un duşman foarte important pentru vieţuitoarele din zonă. Doar peştii de mici dimensiuni trebuie să se teamă.

Într-un anumit sens, şi oamenii sunt ca balenele. Avem capacităţi incredibile de memorie, de precizie şi de forţă, dar, din cauza efectelor păcatului, suntem atât de neputincioşi şi firavi, încât reducem tot ce facem la minimum. Ţinem minte doar puţine lucruri şi ne folosim înzestrările extrem de puţin faţă de cât am putea. Uneori ne autolimităm în mod nejustificat, din teamă de reuşită sau din lipsă de încredere în noi înşine ori, pur şi simplu, din comoditate. Dumnezeu ar vrea să ne folosim la maximum potenţialul şi să Îi oferim şansa de a ne binecuvânta pe deplin. Trebuie să îndrăznim mai mult şi să Îi dăm posibilitatea şi Lui să facă mult mai mult pentru noi şi prin noi.

Provocare

Analizează şi vezi în ce domeniu te mulţumeşti cu foarte puţin. Aşază acel domeniu pe lista de rugăciune şi prezintă-l în faţa Tatălui tău ceresc. Vei avea mari surprize.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video