Făgăduința pentru azi – 6 iunie

„Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.” – Romani 8:26

„Ca Mijlocitor al nostru, lucrarea Sa este aceea de a ne prezenta lui Dumnezeu ca fii şi fiice ale Sale. Hristos mijloceşte în favoarea acelora care L-au primit. Lor le dă putere, în virtutea propriilor Sale merite, de a deveni membri ai familiei imperiale. ” – Ellen White

Lucrarea de mijlocire nu se termină aici. Şi Duhul lui Dumnezeu face o lucrare importantă de mijlocire, doar că în sens invers; dacă Mântuitorul mijloceşte pentru noi la Tatăl, Duhul mijloceşte pentru Tatăl la inima noastră şi la gândul nostru. În timp ce Mântuitorul face apel la sângele Său ca răscumpărare – chiar dacă Tatăl ne iubeşte la fel de mult, dar e nevoie de acest proces în faţa universului – cu noi şi inima noastră lucrurile stau mult mai complicat. Noi nu putem fi obligaţi să Îl dorim pe Dumnezeu şi nici măcar să dorim viaţa veşnică. Avem nevoie să fim convinşi cu privire la binele nostru şi la planul de salvare pentru noi. Suntem şi decăzuţi, dar şi orgolioşi. Noi primim cu greu darul iertării şi este nevoie de cineva care să ne deschidă ochii și să ne vedem starea, pentru ca apoi să dorim mântuirea. Duhul face această lucrare cu greu, „cu suspine negrăite”. Oare am putea să nu mai fim atât de încăpăţânaţi şi orgolioşi?

Provocare

Uşurează-I astăzi sarcina Duhului Sfânt. Roagă-te din proprie iniţiativă pentru o legătură mai strânsă cu Mântuitorul. Ajută şi pe altcineva să facă acest lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video