Făgăduința pentru azi – 30 mai

„Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă!” – Matei 5:11,12

„El Îşi întoarce privirile de la ambiţioşii favoriţi ai lumii acesteia spre aceia pe care ei i-au dezmoştenit, numindu-i fericiţi pe toţi aceia care primesc lumina şi viaţa. Celor săraci cu duhul, celor blânzi, celor smeriţi, celor întristaţi, celor dispreţuiţi, celor prigoniţi, El le deschide braţele Sale ca un refugiu.” – Ellen White

Se ştie că este imposibil să fim acceptaţi de către toţi oamenii şi în niciun caz nu ne vor plăcea toţi. Din nefericire, sunt şi persoane care ne pot privi cu ură. Ura oamenilor este motivată de multe lucruri: poate fi vorba de invidie, de opinii diferite sau gesturi ofensatoare. În general, duşmănia se clădeşte pe o sămânţă de antipatie, apoi îşi caută pretexte. Cel mai folosit pretext pentru ură este credinţa cuiva. Deşi pare greu de înţeles, însăşi religia oamenilor este folosită ca justificare pentru răutate şi chiar răzbunare.

De-a lungul timpului, multe cruzimi au avut loc din cauza convingerilor religioase; în numele credinţei s-au comis crime şi atrocităţi inimaginabile. E posibil ca şi astăzi să existe oameni care reacţionează negativ şi chiar duşmănos la aflarea credinţei noastre. Dumnezeu ştie acest lucru şi ne previne, încurajându-ne.

Provocare

Vezi dacă cineva dintre cunoscuţi este tratat cu răutate din cauza diferenţelor de credinţă sau rasă ori sex. Ia-i apărarea acelei persoane.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video