Făgăduința pentru azi – 28 mai

„Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în ţara ta, nici de pustiire şi prăpăd în ţinutul tău, ci vei numi zidurile tale «Mântuire» şi porţile tale «Laudă». ” – Isaia 60:18

Regele Henry I al Angliei a fost primul care a oficializat yardul, pentru a standardiza sistemul de măsurători. Yardul era de fapt distanţa dintre bărbia lui şi vârful degetelor de la mână. De aceea sistemul de măsurători se mai numeşte şi „imperial”.

Când vorbim despre echilibru sau despre temperanţă, folosim expresia „cu măsură”. Nu ştim întotdeauna la ce se referă expresia şi în ce fel evaluăm, la ce ne raportăm. Pe noi ne afectează foarte mult nedreptatea, indiferent când are loc şi din ce motive. Apariţia păcatului a adus cu sine şi acest dezechilibru. Odată ce s-a petrecut, o nedreptate se rezolvă doar dacă cineva acoperă prejudiciul produs. Visul lui Dumnezeu este acela de a stinge conflictele şi diferenţele nedrepte. Sacrificiul Său a fost adus chiar pentru acest scop. Dimensiunile jertfei de pe cruce nu se limitează doar la plata pentru păcatul nostru, ci presupun și restabilirea dreptăţii, a corectitudinii în universul întreg. Credincioşii ştiu că tribunalele din lume nu vor putea satisface nevoia de dreptate şi, oricât de bine intenţionate ar fi, tot nu vor putea îndeplini o asemenea sarcină. Păcatul în sine este o imensă nedreptate. Nu putem păcătui fără să afectăm pe cineva, prin urmare, Dumnezeu ne promite că, odată cu mântuirea, va înceta şi acest rău imens. Până atunci însă, provocarea noastră este să trăim cât de drept posibil.

Provocare

Aminteşte-ţi dacă ai nedreptăţit pe cineva în ultima vreme şi cere-i scuze acelei persoane. Dacă e posibil, îndreaptă greşeala făcută.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video