Făgăduința pentru azi – 27 mai

„Căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui.” – Zaharia 2:8

O parte extrem de importantă a unei vieţuitoare este ochiul. Ochiul vulturului funcţionează ca un telescop, iar cel al pitulicii, ca o lupă. Vulturul fixează prada şi o urmăreşte de la sute de metri. Practic, ochii vulturului sunt cea mai importantă armă a lui.

Pentru cea mai mare parte dintre oameni, văzul este cea mai importantă capacitate. Dacă se apropie ceva periculos de ochii noştri, închidem pleoapele şi ne protejăm cu mâinile. Ochii au emblema de cea mai scumpă parte a corpului nostru, după cum vedem din sintagma „ca lumina ochilor”. Pentru Dumnezeu noi suntem atât de preţioşi că ne echivalează cu lumina ochilor Lui. Şi când afirmă acest lucru nu o face gratuit. Gândeşte-te că a fost dispus pentru salvarea noastră să ofere viaţa Fiului Său. Valoarea noastră nu stă în ceea ce noi suntem sau am putea să facem. El nu ne preţuieşte datorită performanţelor noastre sau a ceea ce ar putea câştiga de pe urma noastră. Suntem preţioşi datorită alegerii Lui. Efectiv, El a decis că însemnăm atât de mult, încât ar face orice să ne salveze şi să ne aibă lângă El. Întreabă-te cât de conştient eşti de valoarea ta! Poţi estima cât de mult face Dumnezeu pentru tine? Îţi este uşor sau greu să renunţi la Tatăl tău?

Provocare

Gândeşte-te puţin la cel mai scump lucru pe care îl ai. Ce ai fost dispus să faci pentru a avea acel lucru?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentCălăuziți de Dumnezeu
Articolul următorStrăini și chiriași