Făgăduința pentru azi – 22 mai

„Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit şi te voi strânge de la apus.” – Isaia 43:5

Uneori, lupta împotriva celui ce ne face rău este foarte anevoioasă. Spre exemplu, în California, este interzisă montarea unei curse de şoareci fără permis de vânătoare. Legislaţia unor ţări îl protejează mai mult pe hoţ decât pe păgubit, pe agresor mai mult decât pe victimă şi aşa mai departe.

În lumea strâmbă în care trăim, nu este de mirare că până şi legile din state civilizate sunt parcă menite să protejeze mai mult răul decât binele. Dar chiar şi societatea favorizează în multe cazuri răul şi nefirescul. Poate ţi s-a întâmplat chiar ţie să fii luat în râs pentru că nu vrei să consumi alcool sau substanţe dăunătoare. E posibil să te fi simţit ruşinată pentru că nu practicai sexul la întâmplare şi fără o legătură de căsătorie. Vor fi colegi care te dau deoparte pentru că nu râzi la bancurile „dezbrăcate” pe care le spun sau pentru că nu te uiţi la filmele „deochiate” la care se uită majoritatea. Gândeşte-te că, dacă îi laşi să te determine în sens negativ, ei au câştigat, şi răul triumfă. Asumă-ţi riscul de a pierde câţiva falşi prieteni pentru principiile tale curate şi vei simţi mai multă satisfacţie decât dintr-o pseudoprietenie.

Provocare

Analizează ce aspect al vieţii tale este mult influenţat de părerea celorlalţi. Fă o schimbare curajoasă!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor