Făgăduința pentru azi – 12 mai

„Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare.” – Deuteronomul 33:27

Energia unui uragan este egală cu cea a aproximativ 500 000 de bombe atomice. Cu toate acestea, noi ne temem mult mai mult de bomba nucleară. Poate şi din cauză că Dumnezeu pune frâu manifestărilor naturii şi limitează efectele pe care acestea le pot avea asupra planetei şi a noastră.

Dacă este să comparăm forţele, există multe raporturi cel puţin uimitoare. Spre exemplu, un zâmbet poate doborî munţi de furie; o lacrimă poate stinge durerea unei pierderi şi o privire poate aprinde sau stinge un incendiu incredibil. Totuşi, între forţele naturii şi forţa unor sentimente mai distrugătoare sunt cele ce ţin de noi şi de inima noastră. Satana poate determina, profitând de acţiunile omului asupra mediului, anumite fenomene şi ne instigă la reacţii necontrolate cu scopul de a-i distruge pe alţii, dar şi pe noi înşine. Vestea bună este că, la adăpostul ocrotirii lui Dumnezeu, putem sta în siguranţă, fără să ne temem de nimic. El promite adăpost, oricât de puternic ar fi pericolul. Ziua de astăzi nu face excepţie de la acest adevăr, deci nu te teme.

Provocare

Caută pe internet câteva clipuri cu efectele unui uragan. Gândeşte-te că există forţe distructive şi mai mari, chiar în comportamentul nostru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentInvitație la încredere
Articolul următorGăsirea cărții Legii