Făgăduința pentru azi – 7 mai

„Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc.” – Isaia 43:1

Numele real al faimosului Colosseum din Roma este Amfiteatrul lui Flavius. Colosseumul era folosit în Antichitate, printre altele, şi pentru luptele între lei şi creştini. Acum este una dintre cele mai faimoase piese de arhitectură din lume. Au existat situaţii inexplicabile în care creştini aruncaţi în faţa leilor au fost cruţaţi de la moarte, dar, în foarte multe cazuri, creştinii au plătit cu viaţa pentru legătura lor cu Dumnezeu. Ei şi-au păstrat credinţa ştiind că dincolo de ultima încercare va urma revenirea Mântuitorului şi salvarea lor pentru totdeauna.

Nu ştim de ce Dumnezeu a îngăduit sfârşitul atât de dramatic al unor copii ai Săi. Nu ştim ce au gândit acei martiri în ultimele lor clipe din viaţă. Ceea ce ştim este că Mântuitorul Însuşi a trecut prin cea mai cumplită suferinţă fizică şi sufletească pentru a ne salva pe noi. Deşi nu cunoaştem amănunte, putem fi convinşi că El alină durerea, întăreşte curajul şi convingerile şi stă lângă cel ce trece prin orice fel de încercări. Marea noastră problemă este de fiecare dată cu încercarea de a explica totul foarte logic. Nu putem găsi logică deplină sau motive total satisfăcătoare într-o lume supusă păcatului, de aceea este o idee obositoare să căutăm ceva ce nu există. Este mai înţelept să acceptăm că, în atotştiinţa Sa, Dumnezeu cunoaşte lucrurile şi totul este sub control în planul Lui. Cel mai potrivit lucru ar fi să fim de acord cu planurile pe care El le are; aşa vom simţi împlinire şi pace.

Provocare

Roagă-te ca Dumnezeu să îţi descopere foarte clar planul Lui pentru tine astăzi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor