Făgăduința pentru azi – 6 mai

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.” – Psalmii 119:105

Pentru a vedea, ochiul are nevoie de lumină. Obiectele din jurul nostru absorb sau emit lumină în timp ce emană unde electromagnetice. Ochiul nostru percepe aceste unde, iar creierul le transformă în imagini.

În general, cam tot ce vedem ne influenţează în sens pozitiv sau negativ. Ceea ce vedem ca imagine fixă ori mişcată are un impact cu mult mai mare decât ceea ce auzim ori citim. Nu întâmplător Biblia ne recomandă să fim atenţi la ce alegem să privim. Pe de altă parte, merită să ne gândim şi la faptul că Dumnezeu ne trimite să fim nişte lumini în lume. Privirile celor de lângă noi ar trebui să fie atrase de comportamentul nostru, de aspectul nostru plăcut şi decent, precum şi de ceea ce alegem să ne înconjoare viaţa de zi cu zi. Mărturia vizibilă a unei vieţi trăite cu decenţă şi curăţie este infinit mai eficientă decât orice predică rostită în cea mai impunătoare biserică. Din acest motiv, Dumnezeu nu Se bazează pe vorbe şi discursuri, ci pe lumina care emană din viaţa unui creştin autentic şi sincer. Pe parcursul acestei zile, gândeşte-te, atunci când îţi aminteşti, la imaginea pe care o transmiţi despre Dumnezeul tău.

Provocare

Verifică-ți puţin hainele şi stilul vestimentar și vezi dacă trebuie să faci vreo ajustare pentru a fi o reprezentare potrivită de copil al lui Dumnezeu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentMiss America
Articolul următorChemarea profetului Elisei