Făgăduința pentru azi – 4 mai

„Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita.” – Psalmii 121:3

După lege, autostrăzile interstatale din SUA trebuie să aibă 2 kilometri în linie dreaptă la fiecare 10 kilometri, ca să fie folosite de avioane pentru aterizare în caz de urgenţă sau război. Prea puţini conducători auto ştiu sau observă acest lucru.

Măsurile de precauţie sunt pe cât de folositoare, pe atât de ignorate. Începând cu realizarea unui proiect de construcţie şi terminând cu metodologia de intervenţie în situaţii de urgenţă, toate domeniile au prevederi din categoria prevenţie şi precauţie. Există echipe specializate în conceperea de scenarii posibile şi în stabilirea unui set de reguli şi proceduri în cazul că vreun scenariu are loc. Poate că cea mai precaută persoană din univers este Dumnezeu. Dovada este simplă: planul de mântuire. Odată cu libertatea dăruită omului, se putea intui şi apariţia unei decizii greşite şi, astfel, omul devenea pierdut. Planul astfel conceput era menit să-l readucă pe om în starea iniţială. Pentru acest lucru, planul Lui este doar în linie dreaptă şi nici măcar Isus nu S-a abătut la stânga sau la dreapta. Precauţia nu este un capriciu, ci o dovadă de înţelepciune.

Provocare

Verifică la tine acasă ori la şcoală/serviciu ce măsuri de precauţie se ignoră ori nu se mai respectă de mult. Vezi cum stă treaba în ce priveşte incendiile, spre exemplu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor