Făgăduința pentru azi – 1 mai

„Cei ce vă temeţi de Domnul, încredeţi-vă în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor.” – Psalmii 115:11

Ce au în comun vestele antiglonţ, ştergătoarele de parbriz, scările de incendiu şi imprimantele laser? Ei bine, toate au fost inventate de femei. Să fie simţul practic sau intuiţia? Să fie nevoia de mai multă ocrotire şi siguranţă? Nu ştim. Ceea ce ştim însă este utilitatea extrem de mare a acestor invenţii. Fiecare dintre acestea reprezintă o categorie de nevoi ale noastre: nevoia de siguranţă şi protecţie, nevoia de claritate, precum şi diversitatea de opţiuni. Ca oameni, ne punem de multe ori încrederea şi speranţa în alţi oameni. Ne bazăm pe prietenia lor, pe capacităţile şi inteligenţa lor sau apelăm la relaţiile pe care le au cu persoane importante. Se întâmplă însă că persoanele de încredere ne dezamăgesc. E posibil ca vesta de protecţie ori scara de incendiu să nu ne ofere răspunsul aşteptat, iar alte facilităţi pe care am mizat să nu funcţioneze. Ce ne facem în aceste situaţii? Ne putem prăbuşi, dar există şi varianta supravieţuirii datorită relaţiei noastre cu Acela care nu dezamăgeşte niciodată – Dumnezeu.

Provocare

Alege cinci lucruri pe care le foloseşti în mod curent şi caută pe internet informaţii despre inventarea lor şi alte detalii interesante.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video