Făgăduința pentru azi – 30 aprilie

„«Nu te teme, robul Meu» (…), zice Domnul, «căci Eu sunt cu tine.»” – Ieremia 46:28

Mustangul nu este altceva decât un cal fără stăpân. La origine, cuvântul „mustang” provine din spaniolul mesteno (fără stăpân), care, la rândul său, vine din expresia la mesta, ceea ce înseamnă „aparţine tuturor şi nimănui”.

Uneori ne simţim abandonaţi şi singuri. Trăim cu impresia că toţi ceilalţi sunt preocupaţi cu ale lor şi că nu mai este nimeni căruia să îi pese de noi şi problemele noastre. Considerăm că problemele cu care ne confruntăm noi sunt cele mai importante şi demne de a fi rezolvate. Ne-am aştepta ca toți ceilalţi să recunoască importanţa grijilor noastre şi să ne vină în ajutor. Nu se întâmplă acest lucru şi suntem dezamăgiţi, furioşi, iar uneori chiar supăraţi şi pe Dumnezeu pentru această „nedreptate”. Ni se întâmplă ca, după ce trece „marea noastră dramă”, să aflăm că alţii de lângă noi au traversat exact în aceeaşi perioadă o dramă cu mult mai mare, dar au trăit-o discret, şi atunci ne simţim puţin ruşinaţi. Oare vom învăţa vreodată că e posibil ca vieţile celorlalţi să fie mai grele decât a noastră?

Provocare

Dacă reuşeşti, mergi astăzi până la camera de gardă sau măcar la intrarea unui spital din zonă. Uită-te la cei care intră sau ies; încearcă să îţi faci o impresie despre ce simt şi ce probleme îi frământă. Poţi vorbi cu unii dintre ei.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video