Făgăduința pentru azi – 28 aprilie

„Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic.” – Isaia 12:2

Când Dumnezeu face un lucru, îl face complet. Orice fiinţă ieşită din mâinile Sale are mecanisme perfecte de adaptare la condiţiile de viaţă. Dinţii rozătoarelor nu se opresc niciodată din creştere, pentru că ele au nevoie de dinţi pentru a supravieţui, iar nevoile lor cresc odată cu creşterea corpului lor, deci le trebuie dinţi din ce în ce mai dezvoltaţi.

Orice iese din mâna lui Dumnezeu este perfect, complet. Chiar dacă nouă ne este imposibil să ne imaginăm perfecţiunea, există totuşi ocazii în care ne întâlnim cu ea. Chiar în viaţa noastră, dacă privim cu atenţie, descoperim aspecte complexe şi incredibile pe care Creatorul le-a gândit spre binele şi fericirea noastră. Complexitatea relaţiilor, profunzimea unor idei, nuanţele culorilor şi sunete într-o armonie divină sunt doar exemple despre cât de special este tot ce a făcut. Nu trebuie decât să nu mai fim ignoranţi şi să renunţăm la comoditate. Trebuie să privim cu atenţie în jur şi în interiorul fiinţei noastre; vom găsi o sumedenie de motive să admirăm opera făcută de Dumnezeul nostru. Cum am putea să nu avem încredere într-un asemenea Dumnezeu?

Provocare

Mergi pe câmp sau în grădină şi fotografiază o floare. Apoi măreşte imaginea pe calculator şi analizează detaliile. Vei rămâne fără cuvinte.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor