Făgăduința pentru azi – 27 aprilie

„Voi merge Eu Însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.” – Exodul 33:14

Berzele nu obosesc în timpul zborului, pentru că nu zboară, ci planează, se lasă purtate de curenţii de aer. În fiecare an, străbat traseul Africa-Europa-Africa. Ca să evite lipsa curenţilor de deasupra Mediteranei, berzele traversează pe deasupra Gibraltarului sau a Bosforului.

Pe drum, sentimentul singurătăţii măreşte apăsarea pe care o avem din pricina problemelor şi frământărilor noastre. Apariţia cuiva care ne însoţeşte uşurează lucrurile chiar dacă acea persoană nu face altceva decât să meargă alături de noi. Este cu mult mai uşor dacă însoţitorul nostru ne şi ajută să ducem bagajele sau ne învaţă cum să călătorim mai în siguranţă ori mai uşor. Există tehnici pentru a merge sau a alerga mai uşor; există metode pentru a uşura urcuşul, înotatul, respiratul şi chiar dusul greutăţilor foarte mari. Sunt multe invitaţii şi promisiuni ale lui Dumnezeu legate de ajutorul pe care vrea să ni-l dea când ne cărăm poverile. În unele situaţii, El Se oferă chiar să ne poarte pe noi, cu tot cu poverile pe care le avem. El vrea să preia de la noi greutăţile. I le vom încredinţa?

Provocare

Alătură-te astăzi cuiva pe care îl observi că duce un bagaj greu; ajută-l să-şi ducă mai uşor povara.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentDespre frumusețe
Articolul următorAz Úr Igéje biztos!