Făgăduința pentru azi – 26 aprilie

„Căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.” – Deuteronomul 31:6

Porumbelul voiajor este pasărea domestică cu cel mai bun simţ al orientării; după ce este transportat spre o destinaţie oarecare într-un vagon închis şi pe rute oricât de încâlcite, el, odată eliberat, regăseşte locul de unde a plecat. Chiar şi de la o distanţă de 2 000 de kilometri se întoarce acasă.

Viaţa noastră este ca un imens oraş. Fiecare clipă e un fel de răscruce şi fiecare pas pe care îl facem ne îndepărtează de punctul de plecare. Este foarte greu să găsim un punct fix la care să ne raportăm. Chiar şi în situaţia în care luăm cele mai corecte decizii, intervine posibilitatea de a ne rătăci fiindcă interferăm cu vieţile altora şi, fără să vrem, suntem deturnaţi de la traseul pe care ni l-am planificat la început. Practic, fiecare zi este o nouă posibilitate să ne rătăcim şi uneori chiar se întâmplă să ne pierdem drumul, ţinta şi reperele. În acest univers prin care trecem, doar Dumnezeu este o valoare stabilă şi un reper neschimbat. Prin urmare, cel mai sigur mod de a înainta este să te întorci mereu la El.

Provocare

Gândeşte-te ce anume din ceea ce întâlneşti în fiecare zi te derutează cel mai mult; decide să eviţi şi chiar să elimini acel lucru sau obicei.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video