Făgăduința pentru azi – 16 aprilie

„Îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.” – Psalmii 91:14

Paratrăsnetul nu este altceva decât o bară de metal plasată în vârful unei clădiri şi legată cu un cablu gros de pământ. Fulgerul este atras de bara metalică, şi electricitatea se scurge prin cablu în pământ. A fost inventat de Benjamin Franklin în 1753. Deşi o banalitate în aparenţă, în caz de calamităţi cu descărcări electrice, această bucată de metal este salvatoare, dacă este montată corect. Salvează vieţi, salvează imobile.

Practic, legătura dintre abstract (cerul) şi pământ este salvatoare, dacă este stabilită. Forţa electrică a unui fenomen, care poate fi distrugătoare, este atrasă şi captată, apoi condusă şi descărcată în pământ. E posibil ca aceia care se află în apropiere nici să nu realizeze desfăşurarea acestui proces. E un banal secret ştiinţific de care pot beneficia toţi cei ce îl cunosc şi îl aplică. Şi în viaţa de zi cu zi, şi în viaţa spirituală apar astfel de tensiuni greu de controlat, dar cel ce are o legătură permanentă stabilită între Cer şi viaţa lui reuşeşte să supravieţuiască oricăror crize ce apar în mod ameninţător. Ai un astfel de canal stabilit între Cer şi baza vieţii tale?

Provocare

Învaţă astăzi cum se foloseşte corect un paratrăsnet şi câteva reguli prin care să te pui la adăpost în situaţii de calamitate; îţi vor prinde bine la nevoie.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor