Făgăduința pentru azi – 5 aprilie

„Căci El (…) mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui.” – Psalmii 27:5

Uneori, huhurezii mici lovesc tufişurile şi crengile copacilor cu aripile, pentru a scoate din ascunziş păsările şi mamiferele mai mici decât ei. Dacă acestea se sperie, vor cădea victimă foarte uşor. Dacă rezistă „simulării de cutremur”, animăluţele scapă de duşman, dar, dacă se sperie şi se dau de gol, vor fi devorate în mod sigur. Nu este foarte uşor să reziste acestei tehnici foarte şirete şi, de cele mai multe ori, se sperie, devenind hrana prădătorilor.

În condiţii normale, noi ne comportăm rezervat şi ne autocenzurăm exprimarea, atitudinea, gesturile. Dar există momente când suntem luaţi prin surprindere şi caracterul nostru real iese la iveală. Atunci când condiţiile nu ne permit să procesăm prea mult grija pentru imaginea noastră publică, ne manifestăm autentic, iar cei de lângă noi pot vedea dacă suntem persoane duplicitare sau integre. Este suficientă o mică provocare care ne ia prin surprindere, şi ceea ce ascundem devine vizibil. Întreabă-te ce anume din tainele tale de comportament şi manifestări ar putea să iasă la iveală dacă un mic cutremur s-ar apropia de tine?

Provocare

Gândeşte-te la un secret din trecutul tău pe care îl protejezi. Predă-I lui Dumnezeu acel secret şi roagă-L să îl stingă El din inima ta pentru totdeauna.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor