Făgăduința pentru azi – 2 aprilie

„Cu noi este Domnul Dumnezeul nostru, care ne va ajuta şi va lupta pentru noi.” – 2 Cronici 32:8

O vidră adultă are nevoie de aproximativ 2,5 kilograme de hrană pe zi, adică 20% din greutatea sa corporală. E nevoie deci de un efort foarte mare pentru a procura atâta mâncare. Nimeni nu-i oferă pe tavă hrana de care are nevoie, ci este obligată să îşi caute singură această cantitate. Creatorul a dotat-o cu pricepere şi capacitatea de a realiza acest lucru zi de zi.

Evident că pentru noi ar fi convenabil să avem o echipă de servitori, care să rezolve responsabilităţile noastre zilnice, atât acasă, cât şi la serviciu sau la şcoală. Cum ar fi să ne scrie cineva temele pentru acasă ori să se pregătească şi să dea examenele în locul nostru? Totuşi, aşa ceva nu se întâmplă decât în foarte puţine cazuri şi numai în anumite aspecte. În general, trebuie să ne îngrijim de hrana şi de adăpostul nostru. Dacă nu există motive de incapacitate fizică, fiecare dintre noi trebuie să se achite de responsabilităţi şi să se îngrijească de ceea ce îi este necesar traiului. Chiar şi copiii au astfel de îndatoriri. În planul Său, Dumnezeu a stabilit că noi avem un rol activ şi este spre binele nostru să fim ocupaţi şi să nu lenevim, primind totul de-a gata. Să fim recunoscători pentru puterea şi ajutorul primite de la El.

Provocare

Vezi care dintre cunoscuţii tăi nu se poate îngriji singur de ceea ce are nevoie şi ajută-l într-un fel!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor