Făgăduința pentru azi – 1 aprilie

„Încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.” – Psalmii 62:8

Legea lui Hoffer spune în felul următor: „Când oamenii sunt liberi să facă ce vor, de obicei, ei se imită unul pe altul.”

Ciudăţenia vieţii este că programul nostru este dictat în cea mai mare parte a timpului de către rivalii noştri. Ne alegem hainele după ceea ce poartă ei; ne dorim să cumpărăm maşini asemănătoare cu ale lor; avem nişte meserii pe care nu le iubim doar pentru că ceilalţi o fac. Aproape totul în viaţa noastră este legat de ceea ce fac sau vor semenii noştri. Ideal ar fi să Îl copiem pe Mântuitorul nostru, Hristos, în caracter, în cuvinte şi atitudini, să iubim la fel, să iertăm şi să ajutăm asemenea Lui. Dar noi preferăm modelele umane, considerându-le mai atractive. Este inexplicabil, dar noi suntem foarte influenţaţi de cei pe care ajungem să-i admirăm sau de cei pe care îi urâm. Un exerciţiu înţelept şi constructiv ar fi acela de a contempla cât mai mult timp jertfa şi caracterul Mântuitorului. Gândindu-ne mai mult timp la Cel ce ne-a salvat, vom ajunge să Îl admirăm şi să Îl copiem pe El.

Provocare

Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video