Făgăduința pentru azi – 30 martie

„Dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui.” – Psalmii 32:10

Ţânţarii sunt de două ori mai atraşi de culoarea albastră decât de orice altă culoare? Mirosul de lămâie poate fi un scut împotriva ţânţarilor. Dar, recent, s-au descoperit diverse alte metode pentru ținerea lor la distanță. Există multe arome şi mirosuri care îndepărtează insectele dăunătoare, există o gamă de ultrasunete şi semnale care fac acelaşi lucru fără a omorî țânțarii, care, oricum, au o viață foarte scurtă, dar, în scurta lor viață, pot face mult rău, inclusiv să transporte boli incurabile de la un organism la altul.

Un fel de țânțar vremelnic şi extrem de răutăcios este şi Satana cu armata lui de disperați. Sunt lucruri care îl atrag spre noi, cum ar fi: inactivitatea, plictiseala, zăbovirea pe anumite imagini sau pagini de internet, discuțiile pigmentate de necredință sau revoltă la adresa autorității lui Dumnezeu, lecturile ce conțin diverse filosofii anticreştine, filmele cu tematică spiritistă şi multe alte preocupări mai mult sau mai puțin egoiste. Există însă şi arome care îl țin la distanță, chiar îl pun pe fugă: plecatul pe genunchi, rugăciunea în taină, citirea Bibliei, momentele de discuție pe teme spirituale, gesturile noastre de binefacere şi momentele de laudă la adresa lui Dumnezeu.

Provocare

Alege măcar unul dintre lucrurile care îl pun pe fugă pe Satana, fă acel lucru azi şi vei fi în siguranță.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor