Făgăduința pentru azi – 28 martie

„Atunci cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui lor.” – Matei 13:43

Un înger păzitor este rânduit pentru fiecare urmaş al lui Hristos. Aceşti străjeri cereşti îi apără pe cei neprihăniţi de puterea celor nelegiuiţi. Acest lucru l-a recunoscut însuşi Satana atunci când a spus: «Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui?»” – Ellen White

Cât de important este ca, atunci când începem o nouă zi, să ne putem gândi că, orice s-ar petrece, noi avem pe cineva care ne ocroteşte. Ce linişte sufletească simţim când ştim că o persoană de maximă încredere şi capacitate, un înger, este delegat chiar de către Dumnezeu să ne fie alături. Cine nu şi-ar dori un prieten atât de discret şi de serios? Ei bine, chiar şi în zile de sărbătoare avem nevoie de însoțitor şi de ocrotire, din simplul motiv că Satana nu ia pauză de la răutățile lui şi în fiecare clipă încearcă să ne doboare. Cu cât Îl rugăm mai constant pe Dumnezeu pentru însoțire şi ocrotire, cu atât îngerul nostru păzitor va fi mai fericit să țină la distanță ispitele şi armata celui rău. E o zi potrivită să-I mulțumeşti lui Dumnezeu pentru îngerul tău păzitor.

Provocare

Ce crezi, ai putea fi şi tu azi pentru cineva, măcar pentru un copil, un fel de înger păzitor?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor