Făgăduința pentru azi – 25 martie

„Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.” – Psalmii 84:11

Bambusul este şi material de bază pentru adăpost, dar şi principala sursă de hrană a ursului panda. Bambusul are viaţă scurtă: înfloreşte, apoi moare. Totuşi, această plantă este o adevărată comoară pentru industria locuitorilor ce cultivă bambusul. Uimitoare la bambus sunt multitudinea de utilizări, dar şi rezistența pe care un copac în aparență firav şi foarte trecător o are. Astăzi, fiecare casă găzduieşte măcar un obiect realizat din bambus, chiar şi casele împărăteşti.

Nevoile noastre însumează o listă considerabilă şi foarte diversă. Avem nevoi materiale; avem nevoi sufleteşti şi intelectuale destul de complexe. În căutările noastre, găsim rezolvare şi răspunsuri pentru o parte din aşteptări, însă o parte însemnată depăşeşte capacitatea noastră de a produce soluții. Totuşi, Dumnezeu realizează în mod discret o minune pentru noi. El aşază lângă noi persoane diferite, cu daruri şi caractere diferite. Aceşti oameni sunt răspunsul Lui la nevoile noastre. Important este să privim cu atenție şi să recunoaştem ce dar imens ne face Tatăl ceresc prin semenii noştri şi, la rândul nostru, să ne gândim în ce fel am putea deveni răspunsul Lui la nevoile cuiva de lângă noi.

Provocare

Observă cu atenție azi în ce fel poți fi un răspuns la o nevoie concretă a cuiva apropiat sau a unui străin.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor