Făgăduința pentru azi – 22 martie

„Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.” – Psalmii 28:7

Când este îndrăgostit, leul, regele animalelor, devine umil în faţa leoaicei. La început, ea îl respinge prin răgete înfuriate, iar dacă leul nu renunţă, leoaica îl loveşte. Abia după câteva zile, timp în care leul nu are voie să se supere, leoaica îl acceptă. Cine s-ar aştepta la atâta romantism de la o fiară temută în rândul tuturor animalelor?

Este greu de imaginat şi de înțeles cât de mult ne iubeşte şi ne aşteaptă Dumnezeu. Deşi nu câştigă nimic de pe urma noastră, dimpotrivă, Dumnezeu face totul pentru a cuceri inima omului. Toate gesturile Lui sunt ca să impresioneze inima şi gândul nostru; binecuvântările şi influența Duhului sunt menite să-l aşeze pe om în situația fericită de prietenie cu Tatăl ceresc. Răbdarea şi efortul lui Dumnezeu nu sunt semne de slăbiciune. Dimpotrivă, sunt dovada fără echivoc a unei iubiri fără margini. Lasă în această zi inima ta să vadă apropierea Lui de viața ta şi acceptă chemarea pe care ți-o adresează discret.

Provocare

Fă şi tu un gest de tandrețe sau de curtoazie pentru cineva de care te simți apropiat. Gestul nu trebuie să şocheze, ci să fie natural şi simplu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentNe félj a próbában!
Articolul următorPoarta cerului