Făgăduința pentru azi – 17 martie

„Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:21

După ce îşi prinde prada, tigrul începe să o consume pornind de la extremitatea posterioară. Spre deosebire de alte feline carnivore, tigrul consumă şi hoituri. În cazul altor animale feroce, este foarte important ca ele să ucidă ori să contribuie la doborârea victimei lor. Dar, pentru această felină, nu are importanță cine i-a ucis victima. Nu are importanță nici măcar timpul care a trecut de când a murit victima pe care o devorează.

Cea mai mare dorință a lui Satana este să distrugă ceea ce a creat Dumnezeu şi mai ales pe cel care este coroana creației: omul. În războiul lui, duşmanul începe să atace ființa omenească de la nivelul gândurilor, al sentimentelor; el atacă la nivelul deciziilor şi al concepțiilor, apoi face rău trupului. Scopul său este să determine mai întâi depărtarea omului de Dumnezeu, apoi să-l distrugă complet. Din fericire, protecția lui Dumnezeu poate fi permanentă dacă noi ne dorim acest lucru. Estesuficient să Îi spunem când ne rugăm că Îl alegem ca prieten, ocrotitor şi Domn. El ne va păzi nu doar trupul, ci şi gândurile, şi inima în fața oricărui atac.

Provocare

Chiar acum pleacă-te pe genunchi şi spune-I cu glas tare lui Dumnezeu că Îl alegi pe El. Satana va fi deranjat, dar va trebui să păstreze distanța.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor