Făgăduința pentru azi – 10 martie

„Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci şi credincioşia Lui, din neam în neam.” – Psalmii 100:5

În China, părinţii plătesc amendă pentru naşterea a mai mulţi copii, începând cu al doilea născut. Din pricina numărului mare de locuitori, statul a decis limitarea înmulțirii populației, stabilind că fiecare familie poate da naştere doar unui singur copil. În această situație, creştinii sunt nevoiți fie să-şi asume pedeapsa pentru naşterea altor copii, fie să părăsească țara, emigrând în locuri unde nu există această interdicție.

Locurile pe planeta noastră se obțin din ce în ce mai greu. Oraşele sunt suprapopulate, iar oamenii încep să-şi pună problema protejării planetei şi a conservării resurselor de care dispune. Este o încercare disperată de a prelungi condițiile de viață aici, unde efectele păcatului sunt tot mai vizibile şi distructive. Deşi profețiile biblice arată că finalul istoriei este aproape şi planeta va suferi transformări totale, oamenii se încăpățânează să ignore o realitate vestită deja de Dumnezeu. Tu cum te raportezi la Cuvântul Lui? Ai găsit astăzi un motiv să te încrezi în ocrotirea şi providența divină?

Provocare

Trece-i în revistă pe toți prietenii tăi actuali. Vezi care dintre ei îți e aproape de cel mai mult timp. Oferă-i ceva simbolic, un mic dar, şi apreciază prietenia pe care ți-a oferit-o.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentMenekülj Istenedhez!
Articolul următorPrințul lumii acesteia