Făgăduința pentru azi – 8 martie

„Bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El şi îndurarea Lui, (…) pentru cei ce păzesc legământul Lui.” – Psalmii 103:17

Capacitatea de perpetuare şi refacere a unor organisme vii este uimitoare. Un singur zigot conţine toată informaţia genetică necesară pentru crearea unui nou organism. Organismul uman se înnoieşte de multe ori în timpul vieții sale şi, din timp în timp, celulele mor, fiind înlocuite de altele noi. În mod sigur celulele din care era constituit corpul nostru la naştere nu se vor mai regăsi la sfârşitul vieții noastre. Deci, în cel mai profund sens, omul este foarte trecător.

S-ar spune că noi moştenim gena răului de la părinții şi înaintaşii noştri. Dar apare o întrebare: De ce nu ar fi tot atât de puternică şi moştenirea pozitivă de la înaintaşi? Realitatea este că cele mai multe caracteristici rele şi obiceiuri dăunătoare sunt rodul cultivării personale, sunt rezultatul preocupărilor pe termen mai lung, al cercetărilor noastre şi chiar al micilor pasiuni hrănite constant. Nu putem scuza căderile noastre prin argumentul moştenirii. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să colaborăm cu Dumnezeu la clădirea caracterului nostru. Nimic din ce facem nu este fără efect şi fără semnificație. Aşa că atenție la orice lucru, cât de mic.

Provocare

Plantează astăzi un pom sau o floare. Urmăreşte dezvoltarea plantei pentru mai mult timp.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor