Făgăduința pentru azi – 4 martie

„Să se lase cel rău de calea lui (…) să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând.” – Isaia 55:7

Dacă mergi pe munte sau în drumeţie, este important să ocoleşti zonele mlăştinoase deoarece ghetele tale se pot umezi. Dacă totuşi s-a întâmplat, pot fi uscate mai repede şi mai uşor prin umplerea lor cu hârtie de ziar sau hârtie igienică. Astfel umplute, vor fi aşezate lângă foc, dar nu foarte aproape. Procesul de uscare va decurge mai repede şi, în acest fel, încălțămintea nu se va deforma, ci va elimina doar umiditatea.

Fără să realizăm pericolul, ne lăsăm atraşi în diferite situații şi complicații. Este foarte uşor să ne murdărim gândurile şi sentimentele. Ajunge un singur cuvânt, o singură imagine sau o secvență şi ne-am infestat. Este ca şi cum am trecut deja prin noroi şi ieşim murdari. După fiecare experiență negativă, ceva parcă se deformează în caracterul nostru, chiar dacă eliminăm ceea ce ne-a dăunat. Singura rezolvare autentică este refacerea imaginii lui Dumnezeu în inima noastră. Dar acest lucru nu este posibil prin eforturile noastre de curățire sau de recuperare. Este nevoie ca El să reumple ființa noastră cu voia şi chipul Lui. Roagă-te să facă acest lucru şi azi.

Provocare

Alege din încălțămintea ta o pereche foarte bună şi oferă-o unei persoane sărace.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor