Făgăduința pentru azi – 2 martie

„Suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare.” – Romani 8:18

Păsările călătoare sunt foarte isteţe: iarna zboară către ţările calde, iar vara se întorc în zona temperată. Deci, în fiecare an, traversează mii de kilometri obositori, se expun la o suită de pericole şi depun un efort considerabil. Unele păsări din stol se prăbuşesc pe drum şi uneori hrana este un lux pe timpul deplasării. Cu toate acestea, ele consideră că merită. În realitate, nu este vorba de moft sau de preferințe, ci chiar despre supraviețuire. Ele ştiu că rămânerea într-o zonă cu îngheț pentru toată perioada anului ar însemna moartea lor. Dacă și-ar permite să rămână pe loc pentru un singur an, acesta ar fi ultimul.

În timpul vieții, suntem nevoiți să părăsim de multe ori zona noastră de confort şi să facem eforturi. Suntem uneori nevoiți să ne schimbăm şcoala ori locul de muncă; trebuie să ne adaptăm la o nouă locuință sau la un nou grup de colegi. E posibil să trăim un fel de migrație dintr-un loc în altul sau de la o situație sigură la una ceva mai lipsită de confort. Cu toate acestea, facem adesea sacrificii şi chiar supraviețuim. Asumă-ți sacrificiile pentru ziua de azi! Vor aduce şi rezultate.

Provocare

Analizează puțin viața ta şi vezi ce anume, un lucru minor, simplu, ai putea face, iar dacă ai fi consecvent un timp, ai putea obține biruințe importante.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor