Făgăduința pentru azi – 21 februarie

„Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” – 2 Cronici 7:14

Pătlagina este pe cât de răspândită, pe atât de folositoare în tratarea tăieturilor şi a rănilor. Se spală frunzele, se usucă într-un şerveţel sau într-o batistă, iar sucul rezultat din stoarcerea lor se aplică pe tăietură, apoi se pansează. Pansamentul trebuie schimbat la cca 8 ore. Procedeul face parte din medicina tradițională şi costă foarte puțin. Probabil din acest motiv oamenii folosesc pentru vindecare această plantă mai puțin decât medicamente scumpe şi puţin mai ineficiente decât pătlagina. Nouă, oamenilor, nu ne prea plac lucrurile gratuite, noi preferăm să plătim.

Aşa cum pentru boli şi răni fizice găsim leacuri chiar în preajma noastră, Dumnezeu este gata să aşeze lângă noi resurse şi mijloace prin care să fim tămăduiți. Vindecarea oferită de Mântuitorul nostru porneşte de la iertare pentru păcatele mărturisite, precum şi sprijin pentru reabilitare prin puterea Duhului Său. Vestea cea mai bună este că Domnul nostru ne cheamă la El cu dorința de a ne curăți şi elibera de slăbiciunile şi păcatele care ne subjugă. Deci nu avem motive să renunțăm la luptă, ci să continuăm experiența noastră de biruire a ceea ce este rău. Cu ajutorul Lui, vom fi biruitori şi astăzi.

Provocare

Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor