Făgăduința pentru azi – 19 februarie

„Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” – Matei 10:31

Pasărea a fost modelul ideal pentru constructorii de avioane. Iată câteva aspecte: corpul este aerodinamic, făcut să se strecoare prin aer; penele de la coadă controlează direcţia; penele şi puful de pe corp o protejează de frig; are pene pentru redresare şi pentru planare; oasele sunt pline cu aer. Întreaga structură a unei păsări a furnizat soluțiile tehnice pentru proiectanții avionului. Nimic nu este la întâmplare. A fost necesară identificarea fiecărei părți şi al rolului pe care îl are în realizarea zborului.

O pasăre este unul dintre cele mai firave şi chiar ieftine animale. În Antichitate, cei mai săraci dintre credincioşi aduceau ca jertfă o pasăre în loc de un animal mai scump, era minimum la care se putea ajunge. Vorbindu-le contemporanilor Săi, Mântuitorul le prezintă pasărea ca fiind pentru El, Creatorul, foarte importantă; S-a declarat păzitorul acestor ființe interesante şi plăpânde. Apoi, pentru a fi pe deplin înțeles, ne compară cu această ființă, spunându-ne că este dispus, de dragul nostru, să depună infinit mai multe eforturi pentru a ne proteja şi susține. Vestea cea mai bună este că, atunci când Dumnezeu promite ceva, acel lucru chiar se întâmplă. Azi nu trebuie decât să Îl crezi pe cuvânt.

Provocare

Gândeşte-te la cei pe care îi cunoşti. Alege pe cineva care crezi tu că este disprețuit de societate sau de prieteni şi fă un gest nobil, special pentru acea persoană.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video