Făgăduința pentru azi – 17 februarie

„Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine.” – Iosua 1:5

Gazelele sud-africane sar pe loc până la 3 metri înălțime. Dacă sunt atacate, aceasta este una din armele cu care pun pe fugă atacatorii, care, la vederea acestui lucru, de cele mai multe ori, fug îngroziţi. Animalele de pradă recepționează exagerat această agilitate a lor şi au sentimentul că, de la înălțimea la care sare gazela, ar putea să le doboare. În realitate, este doar crearea unei iluzii de forță pentru că, la revenirea pe pământ, gazela este la fel de slabă ca şi mai înainte.

Capacitatea de a se ridica atât de mult pe verticală îi conferă un avantaj victimei în fața atacatorului. De câte ori nu am scăpat din vreo situație dificilă atunci când cel ce voia să ne facă rău a presupus că am putea avea vreo legătură cu cineva sus-pus în societate? Chiar şi numai aparența unei astfel de relații îl descurajează pe vrăjmaş. Ei bine, pentru un creştin, săritura care îl pune pe fugă pe Satana este atunci când ne plecăm pe genunchi şi, în gândul nostru, ne rugăm lui Dumnezeu. El nu va şti niciodată cât de strânsă e legătura noastră cu Tatăl ceresc; ştie doar că El ne iubeşte extrem de mult şi va face totul ca să ne scape. Atunci când ne plecăm pe genunchi, Satana fuge îngrozit. El ştie că Dumnezeu ne va ajuta cumva. Pune-l pe fugă şi azi pe vrăjmaş, orice fel de atacuri ai simți din partea lui.

Provocare

Roagă-te chiar acum şi cere-I lui Dumnezeu să îl țină la distanță astăzi pe Satana. Dacă te stăpâneşte o slăbiciune, spune-I Domnului teama ta şi cere ajutor special pentru acel lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video