Făgăduința pentru azi – 16 februarie

„Dumnezeul oricărui har (…) după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.” – 1 Petru 5:10

Norii Cumulus sunt drăgălaşii nori albi cu multă umiditate. Aceştia prevestesc timp frumos, dacă sunt mici, sau timp urât, dacă se adună în mase mari. Este destul de dificil pentru un neinițiat în acest domeniu să facă diferența între categorii şi tipuri de nori. Din acest motiv s-a dezvoltat o ştiință numită meteorologie, iar cei specializați în domeniu se folosesc de aceste feluri de nori pentru a alcătui prognoze meteo.

Lucrurile dăunătoare sau rele nu vin întotdeauna cu aspect de grozăvie de la început. De foarte multe ori, necazul se iveşte ca o urmă imperceptibilă; poate fi interpretat ca un mic detaliu neînsemnat. Aşa pot apărea diverse boli cu semne neglijabile, aşa se pot distruge relații fără a observa aspecte ce merită luate în considerare. Din lucrurile mărunte cresc necazurile mari. La început, o ispită poate părea o joacă, dar se poate sfârşi în imoralitate, dependență sau minciună. Un singur nor de neîncredere ori de comoditate poate transforma şi acoperi viața noastră spirituală în aşa fel încât să determine o adevărată calamitate, din care vom răzbi cu greu. Fii azi mai precaut decât de obicei şi nu ignora semnele cele mai mici cu privire la ceva dăunător sau negativ. Paza bună trece primejdia rea.

Provocare

Stabileşte două activități sau două obiceiuri mai puțin bune pe care le vei evita astăzi în mod constant şi conştient.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor