Făgăduința pentru azi – 15 februarie

„Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” – Psalmii 46:7

„În valea umilinţei, unde oamenii îşi simt nevoia şi depind de Dumnezeu pentru călăuzirea paşilor lor, există o relativă siguranţă. Dar oamenii care stau într-un turn semeţ din cauza poziţiei lor sunt în cea mai mare primejdie. Dacă nu aleg să depindă de Dumnezeu, astfel de oameni vor cădea cu siguranţă.” – Ellen White

Inima noastră este greu de protejat, aşa cum este şi gândul nostru. Prea multe ispite şi prea multe planuri ale lui Satana sunt adevărate proiectile care lovesc integritatea ființei noastre şi a caracterului nostru. Uneori ne ambiționăm şi decidem că vom lupta cu îndârjire împotriva oricărei slăbiciuni. Şi facem acest lucru chiar pentru mai multe zile, dar, într-un moment de neatenție sau de oboseală, ne simțim învăluiți de chemarea unui păcat şi nu ne putem opri din cădere. Apoi ne pare rău, suferim, abandonăm şi iar începem procesul de biruință. Descoperim cu timpul că în forțele noastre şi cu puterea voinței noastre nu e nicio şansă de izbândă totală. Atunci venim în umilință şi ne aşezăm la picioarele lui Dumnezeu, cerându-I să ne dea El biruința; să ne ducă El pe Stânca pe care nu putem ajunge. Abia atunci suntem biruitori.

Provocare

Gândeşte-te la o țintă greu de ajuns pe care o doreşti atinsă. Începe astăzi să te rogi pentru reuşită. Scrie undeva la vedere această țintă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor