Făgăduința pentru azi – 13 februarie

„Şi El mi-a zis: «Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.»” – 2 Corinteni 12:9

Norii Cumulonimbus sunt imenşi şi cuprind tot cerul. Culoarea lor sinistră, gri-plumburiu, anunţă cel mai urât timp posibil: ploaie, furtună, grindină. Când cerul este acoperit cu acest fel de nori, până şi animalele de pe câmp caută adăpost. Oamenii au sentimentul că ceva foarte rău se va petrece şi caută, la rândul lor, adăpost şi compania cuiva. Nu suportă să fie singuri la vederea acestei amenințări. Dar şi aceşti nori se risipesc odată ce ploaia a luat toată apa din ei.

Norii din viața noastră vin de cele mai multe ori aşa: înspăimântători, de parcă nu au mai fost vreodată atât de negri şi amenințători. Iar noi ne speriem de fiecare dată la fel de tare, chiar dacă am mai trăit unele experiențe aproximativ similare. De ce ne este mereu teamă şi ne îngrijorăm la fel de mult de fiecare dată la apariția amenințării? Oare uităm mereu că Dumnezeu ne-a mai salvat şi altădată din ceva rău? Oare inima noastră, în loc să devină mai tare, se face tot mai puțin încrezătoare în puterea Lui? E posibil. Promisiunea Tatălui ceresc este astăzi de ocrotire sigură, totală şi permanentă, deci nelimitată. Deşi nu e chiar uşor, merită să ne reînnoim încrederea în Ocrotitorul divin.

Provocare

Evaluează ultima perioadă din viața ta şi găseşte o ocazie în care ai simțit foarte clar intervenția lui Dumnezeu. Găseşte o fotografie sau ceva care să îți amintească de acea ocazie. Aşază la vedere acel semn de amintire.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor