Făgăduința pentru azi – 10 februarie

„El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare.” – Psalmii 103:4

Creierul continuă să transmită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte. Din acest motiv, multe instituţii medico-legale prevăd un minimum de 48 de ore pentru eliberarea unui certificat de deces. Există nenumărate cazuri de trezire din comă după o perioadă foarte lungă de timp, ba chiar şi situații când persoane declarate în moarte clinică au revenit la viață. Medicina nu poate explica suficient acest lucru, motiv pentru care există nişte precauții legate de momentul când cineva este considerat decedat.

Viața fizică este foarte asemănătoare cu aspectul spiritual, interior al nostru. Diverse boli sau diferiți factori pot determina încetarea vieții. Există persoane care ne declară morți sau eşuați încă de la primele semne de slăbiciune sau de greşeală. Alți semeni de-ai noştri sunt mai răbdători, însă, de multe ori, şi ei cedează sentimentului că nu mai putem fi salvați. Dar pentru Dumnezeu lucrurile sunt cu totul diferite. El ştie că poate reda puterea şi viața. El ştie că poate reactiva gândurile, sentimentele şi speranța. Prin urmare, nu te grăbi să consideri pierdut pe cineva care s-a prăbuşit din cauza păcatului şi a încercărilor; nu te grăbi să te consideri pe tine pierdut. El, care a înviat morții, poate să readucă speranța acolo unde nu mai este niciun semn de viață.

Provocare

Gândeşte-te: ce aspect din viața ta te descurajează cel mai tare? Stabileşte ceva concret ca un prim pas spre rezolvare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video