Făgăduința pentru azi – 8 februarie

„Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta şi nu li se întâmplă nicio nenorocire.” – Psalmii 119:165

„Oamenii nu pot să producă pace. Planurile omeneşti pentru înnobilarea şi înălţarea oamenilor sau a societăţii nu vor fi în stare să producă pace, deoarece ele nu pot atinge inima. Singura putere care creează sau care perpetuează adevărata pace este harul lui Hristos”. – Ellen White

Noi, ca oameni, nu putem aduce pace nici măcar prin tehnologia de vârf pe care o deținem. Nu reuşim să aducem pace nici măcar în gândurile şi în inima noastră. Cu cât încercăm mai mult, cu atât devenim mai agitați şi mai neliniştiți. Cu cât ni se spune să stăm liniştiți şi să nu ne panicăm, cu atât devenim mai nervoşi. Pacea nu se găseşte în citate, oricât de înțelepte ar fi, şi nici în tratate de medicină, filosofie sau psihologie. Deținătorul secretului păcii este doar Dumnezeu. El spune că cei răi sunt incapabili să aibă pace, pentru că răutatea ne ține departe de El, iar unde El lipseşte, lipseşte şi pacea. Doar prezența Lui este aducătoare de pace. Ai vreun motiv de îngrijorare astăzi? Simți că te frământă multe lucruri şi nu ai pace sufletească? Nu ezita să-L inviți pe Dumnezeu în viața ta; El în mod sigur vine şi însoțit de pace.

Provocare

Salută astăzi câteva persoane urându-le din inimă, în mod sincer, „pacea Domnului”.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video