Făgăduința pentru azi – 7 februarie

„Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

Norii Altocumulus te fac să te gândeşti la mici ghemotoace de vată aruncate pe cer. Par a fi nişte jucării împrăștiate de vreun copil. Acest tip de nori însă, pentru cunoscători, prezic ploaie şi uneori chiar furtuni. Meteorologii nu tratează superficial apariția acestor nori şi iau imediat în calcul posibilitatea producerii unor fenomene foarte importante.

Sunt multe lucruri în viață care de la distanță par a fi nesemnificative sau nevinovate. Nu întotdeauna întrezărim pericolul din semnele care precedă anumite situații grave. Nu întrezărim consecințele negative ale neatenției la volan, spre exemplu, aşa cum nu realizăm ce război putem declanşa printr-o simplă declarație neatentă ori răutăcioasă. E posibil să ne deranjeze foarte mult o remarcă jignitoare sau faptul că cineva a intrat peste rând acolo unde noi aşteptam. Se poate ca şicana cuiva din trafic să ne scoată din răbdări sau atitudinea nepotrivită a celuilalt să devină insuportabilă. Cu toate acestea, cel mai înțelept este ca, înainte de a declanşa ireversibilul, să ne gândim la posibile consecințe. Pot fi comparate cu satisfacția de o clipă a unei reacții necontrolate? Merită o replică jignitoare a cuiva care s-a luat de noi suferința şi frământarea de după ce o aruncăm? Niciun efort nu este prea mare pentru a evita cearta şi rănirile posibile într-o dispută.

Provocare

Fă un pas concret pentru a te împăca cu cineva care a întrerupt relația cu tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor