Făgăduința pentru azi – 5 februarie

„Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari.” – Psalmii 60:12

Despre statuile Moai de pe Insula Paştelui din Pacificul de Sud se crede că pot să cântărească până la 50 de tone. Cine şi cum a manevrat asemenea blocuri imense nu se ştie sigur. Uimitor este că sunt acolo, au fost aduse de cineva. Inginerii constructori fac doar presupuneri cu privire la realizarea acelor monumente, însă nu au o explicație satisfăcătoare, având în vedere posibilitățile tehnice şi nivelul cunoştințelor estimate a fi existat atunci. Dacă acele statui nu ar fi confirmate şi dacă nu ar fi palpabile, omul de azi ar fi tentat să spună că aşa ceva nu există, nu este posibil.

Existența noastră în întregime este la fiecare pas confruntată cu lucruri, cu fenomene şi cu situații incredibile. Există o sumedenie de noțiuni pe care le recunoaştem, dar pe care nu le putem explica satisfăcător. Ştiința face eforturi uriaşe pentru a decodifica diverse taine ale lumii şi universului. Foarte multe procese şi acțiuni, foarte multe întâmplări şi evenimente depăşesc puterea noastră de înțelegere. Cu toate acestea, ele există, se desfăşoară.

În ce priveşte acțiunile lui Dumnezeu suntem cu atât mai puțin în stare să explicăm şi să producem demonstrații care să mulțumească rațiunea. Folosim termenul de minune pentru ceea ce doar Dumnezeu poate realiza. Iar El nu Se dă înapoi de la a face zi de zi minuni pentru noi. Roagă-L să facă astăzi ceva extraordinar pentru tine sau pentru o persoană din viața ta.

Provocare

Astăzi este o zi excelentă pentru a face o surpriză cuiva. Fă ceva interesant pentru cineva, un lucru la care nu se aşteaptă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
Articolul următorBiblia și libertatea