Făgăduința pentru azi – 31 ianuarie 2020

„Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc.” – Psalmii 145:20

Ochiul şoimului călător este mai mare decât al omului şi îşi poate observa prada de la o distanţă de 300 de metri. În prezent, specia este pe cale de dispariţie. Această pasăre vede detalii pe care doar aparatura modernă le poate surprinde.

La prima vedere, protecția lui Dumnezeu se întinde doar asupra celor ce Îi dau în schimb sau mai întâi iubirea lor. Dar, privind la comportamentul și la caracterul lui Dumnezeu în general, vom înțelege că El Își poate manifesta pe deplin ocrotirea față de cei care Îi permit accesul în viața lor. A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să Îi dai șansa de a fi fericit ocrotindu-Şi propriii copii. Ce Şi-ar dori mai mult un Tată decât să le poată purta de grijă copiilor Lui? Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să te ocrotească, fă acest gest de iubire rugându-L să îți fie protector. Ochii Lui sunt mai pătrunzători decât ai unui vultur, El vede orice pericol și te poate feri. Dorința Lui de a te ajuta este atât de mare, încât este mereu pregătit să intervină la rugăciunea ta.

Provocare

Fă-le o surpriză plăcută părinților tăi. Ceva nu foarte scump, dar semnificativ.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor