Făgăduința pentru azi – 30 ianuarie 2020

„Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” – Isaia 41:10

Einstein părea un incapabil, un ratat. Nu a putut vorbi fluent până la vârsta de 9 ani. Părinţii lui credeau că ar putea fi retardat. Dar, cu timpul, s-a văzut că ceea ce părea a fi incapacitate nu era decât o formă de manifestare neînțeleasă a cuiva care trăia la alte dimensiuni viața. Susținerea celor apropiați i-a dat șanse celui ce avea să devină un geniu.

Există pentru fiecare dintre noi măcar o persoană care crede în capacitățile și potențialul nostru încă invizibil. Dumnezeu ne-a așezat în apropierea unei mame sau a unui tată sau a unor frați și surori care, în dragostea lor, văd mai mult decât se poate descoperi la prima vedere. Prin acei oameni, Dumnezeu lucrează la dezvoltarea noastră și ne încurajează să devenim ceea ce El a plănuit de la început. Ești înconjurat de astfel de oameni? Ai identificat pe cel sau cea care trezește în tine ideea că poți face și poți însemna mai mult? La rândul tău, ești cumva un astfel de om, care susține și motivează un copil sau un prieten să creadă mai mult în forțele lui și să îndrăznească să treacă dincolo de superficial și satisfăcător? Încearcă azi să fii un mic susținător de einsteini.

Provocare

Dacă știi măcar o persoană care suferă de o dizabilitate fizică din cauza unui accident sau a unei boli, fă astăzi un gest frumos, oferă-i ajutor sau un mic dar simbolic de încurajare și admirație pentru că răzbește eroic în ciuda dificultăților.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor