Făgăduința pentru azi – 29 ianuarie 2020

„Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie.” – Exodul 34:6

Ei bine, un pahar cu apă fierbinte îngheaţă mai repede în frigider decât unul cu apă rece. Foarte multe ciudățenii științifice demonstrează faptul că aparențele pot fi derutante, iar ceea ce pare imposibil poate fi, de fapt, foarte ușor de realizat.

Dacă ar fi să construim o analogie, am putea spune că apa fierbinte îl reprezintă foarte bine pe creștinul activ. Un astfel de credincios se consideră la adăpost și crede că e puțin probabil să aibă o cădere ori să fie învins de o ispită neașteptată. Cu toate acestea, realitatea a demonstrat că, indiferent în ce stadiu de credință ne găsim, sunt posibile alunecări. Iar dacă un credincios nu veghează permanent la siguranța lui în Dumnezeu, el trebuie să știe că doar un pas desparte pe cineva care stă în picioare de cineva care a căzut. Dacă ești în situația fericită de a sta în picioare, ia seama azi, cere ajutor, ca să reziști fără incidente. Dumnezeu oferă ajutor. Dacă ești cumva în situația mai puțin bună a cuiva care deja a alunecat, gândește-te la îndurarea lui Dumnezeu; nu este ceva greșit să strigi către El, chiar dacă nu ești la prima cădere. Lasă-L pe El să decidă când nu mai poate ierta, nu limita tu iubirea Lui.

Provocare

Sigur știi măcar o persoană care a căzut de la credința în Dumnezeu. Roagă-te pentru acea persoană, spunându-i pe nume. Poate ar fi un lucru foarte bun să îi transmiți și persoanei în cauză un mesaj de genul: „Azi m-am rugat pentru tine.”

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor